Hoppa till sidans innehåll

Skol-SM

25 SEP 2021 23:25
Lisa tvåa och Robin trea!
  • Uppdaterad: 25 SEP 2021 23:25

Skol-SMs bantävlingar avgjordes under lördagen i Ålem (Mönsterås kommun). Skjutbanan hade 10 ställ 300 m och 50 m (tavlor på räls), där man i år byggt ut 50 m med ytterligare 10 ställ. Vädret var soligt, men vinden var besvärlig.

Två från Stockholm (Grimsta) deltog; Lisa Nyström, Järfälla, och Robin Ekman, Bromma-Solna båda i klassen HÖ (högstadium).

Tävlingarna började på 300 m. I klass HÖ var resultaten på låg nivå, undantaget Elis Enström, Sala Skg, som vann tävlingen med tio poängs marginal. Lisa avstod att tävla. Robin sköt 181 i grundomgången, vilket gav bana 4 i finalen, med ett par poäng upp till pallen. Men i finalen föll Robin till plats 7.

På eftermiddagen var det dags för 50 m. Båda tjejerna sköt i första skjutlaget. På förmiddagen sköt Robin på de vänstra banorna med skogen till vänster och där kom vindbyarna nästan bara från höger, men nu sköt hon längst till höger med vinden svängde åt båda hållen, och Robin tappade några poäng när vinden svängde. Robin fick ändå ihop 194, vilket var mycket imponerande. Lisa var bara poängen sämre.

I finalen startade Robin på bana 2, en poäng efter Louise Bekker, Algutsrum, och Lisa på bana 3. I finalen på Skol-SM skjuter man bara fem skott i första serien, mot normalt tio. Två skyttar missade detta. Skytten på bana åtta sköt sex skott innan han stoppades. Han fick räkna bort det bästa av de sex skotten. Den andra skytten vara ledande Louise som laddade ett sjätte skott och började sikta. Hennes ledare (pappa?) ropade, men det uppfattade hon inte. Då gick banfunktionären in och stoppade henne. Och räddade därmed hennes tävling. Louise sköt 49, det gjorde även Robin, Lisa sköt 48. I första singelskottet överraskade arrangören de tävlande med att köra dold markering. Detta ställde till med oro i skjuthallen, och efteråt sa både Robin och Lisa att de trodde de skjutit på fel tavla vilket givetvis påverkade dem negativt. När skottet redovisades hade Robin skjutit en tia, och gick därmed upp i delad ledning med Louise. Andra skottet var det inte dold markering, men inte heller detta skott visades. Snart stod det klart att sju av skyttarna i första skjuthallen fått ett resultat markerat, men Robin, Lisa och en till fick ingen markering. Arrangörerna började diskutera hur de skulle göra, bl.a. att alla skyttar skulle få välja om de ville skjuta om. Det blev en lång väntan och under tiden sa funktionären som hade hand om de första fem tavlorna att de haft problem med elektroniken, men att den hade testats dagen före och då hade det fungerat... Till slut beslutades att de som inte fått något resultat skulle göra en färdigskjutning. Robin sköt då en sjua och var helt borta från möjligheten att vinna. På de sista tre skotten tappade Robin ytterligare två poäng och till slut vann Louise med hela fem poängs marginal till Lisa och Robin. Lisa tog andraplatsen på särskiljning (en bättre final). Efteråt sa Robin att hon inte trodde att hon skjutit en sjua. Jag tog kontakt med skjutledaren/sekretariatet, och frågade om de hade baktavlor, men det hade de inte.

Det blev ju en långdragen och strulig final med mycket väntetider. Det hade ju varit spännande och se hur Robin klarat finalen om strulet inte uppstått. Fram till strulet sköt hon ju fantastiskt bra, trots den växlande vinden.

Resultat

Skribent: Kenneth Hagenstam
E-post: This is a mailto link

Stöd Bromma-Solna Skytteförening

 

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Bromma-Solna Skf genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

Postadress:
Bromma-Solna SkF - Skyttesport
Mikael Nilsson, Näckrosvägen 28, Lgh 1002
16937 Solna

Kontakt:
Tel: 0843746724
E-post: skytte@bromma-solnas...

Se all info