Hoppa till sidans innehåll

Sätra Open

10 SEP 2022 14:10
Alla föreningens juniorer sköt personbästa!
  • Uppdaterad: 10 SEP 2022 14:10

Arton skyttar deltog i Sätra Open, varav en tredjedel från vårt södra granndistrikt Södermanland. Bromma-Solnas trupp bestod av fem juniorer (bilden) och en veteran. Vädret var nästan helt perfekt, molnigt och inte mycket vind. Och det sköts mycket bra!

K11

Elmer Leesment gjorde sin första tävling på bortabana (hans enda tidigare tävling var Ununge Open på hemmabana under pandemin 2021). Och han sköt bättre än vad han någonsin gjort på någon träning! 191 i första omgången och något liknande på gång i andra omgången men i sista serien tappade han några skott och därmed klassvinsten, 185 blev det. Han slutade tvåa.

Melker Billström var den som passerade Elmer i sista serien. Melker är en mycket duktig 11-åring. När han sköt 190 i första omgången tangerade han sitt tävlingsrekord och det är konstigt, för han har högre poäng i sig. De kommer kanske redan på nästa tävling.

Maximilian Sångberg kom fyra. Han sköt de två näst bästa resultaten han nånsin skjutit (2 x 182), men med dåliga avslutningar båda omgångarna. När han även får till sina sistaserier så kommer det bli mycket bra!

K13

Det är härligt att se Jacob Hybinette tillbaka i form, eller kanske snarare med självförtroende igen. Med 389 poäng sköt han, tillsammans med två år äldre Alexander Devell, Nyköping, dagens högsta resultat!

Nelly Rehn, Österhaninge, har utvecklats enormt under året. I första omgången började hon med 100 poäng, och jag gissar att hon fick en mental utmaning för avslutningen var inte lika bra. Men i andra omgången sköt hon 195! Det kommer bli spännande att följa henne framöver!

K15

Det var ett mycket starkt startfält, och jag trodde att vår representant Eric Vallstedt skulle vara chanslös, men jag hade helt fel. Eric har skjutit 191 på träning, men senaste gången var för över tre månader sedan. På tävling har han haft 189. Eric inledde med 194 och andra omgången såg ut att bli lika bra, men han avslutade med tre nior så resultatet blev 192. Han slutade tvåa, tre poäng efter Alexander Devell, Nyköping.

K55

Maggan gjorde som vanligt, veni vidi vici.

Skrivaren på skjutbanan packade ihop så här är alla skjutprotokoll:

Skjutprotokoll Sätra Open

Resultat Sätra Open

Nya Stockholmsserien

Sätra Open var ju näst sista deltävlingen i Nya Stockholmsserien. Maggan säkrade ju segern i ställningsklassen redan förra veckan. Micke Nilsson tog nu hem klassegern i liggande rem i frack (han var inte på plats). Men i stödklassen finns det fortfarande en möjlighet/risk att Lisa kan tappa slutsegern, eftersom Alexander Devell tog en 20-poängare. Om Alexander skjuter bäst av alla stödjuniorer på sista tävlingen, och samtidigt slår Lisa med minst en poäng så tar han hem årets inteckning.

Sista deltävlingen är Grand Final, som Rosersberg arrangerar nästa helg; 18 september.

Resultat Nya Stockholmsserien

Skribent: Kenneth Hagenstam
E-post: This is a mailto link

Stöd Bromma-Solna Skytteförening

 

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Bromma-Solna Skf genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

Postadress:
Bromma-Solna SkF - Skyttesport
Mikael Nilsson, Näckrosvägen 28, Lgh 1002
16937 Solna

Kontakt:
Tel: 0843746724
E-post: skytte@bromma-solnas...

Se all info