Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kenneth

Inbjudan Skyttiaden 2020-2021

18 OKT 2020 07:56
Äntligen! Klass 11-skyttar får använda skyttejacka!
  • Uppdaterad: 18 OKT 2020 07:56

Den allmänna inbjudan till Skyttiaden 2020-2021 publicerades i veckan. Den innehöll en mycket viktig ändring av reglementet: Nu får Klass 11-skyttar använda skyttejacka återigen! (Se nedan)

I Skyttiaden 2020-2021 skjuter man i den klass man tillhör i år, eftersom tävlingen startar i år.

Den första omgången är en Föreningsomgång som ska skjutas senast 29 november. Det finns inga formella krav på hur Föreningsomgången ska gå till så man brukar bara räkna de resultat som skjuts på ordinarie träning.

Andra omgången är en Kretsomgång, men det finns ju nästan inga kretsar kvar så den skjuts inte i Stockholm.

I tredje omgången blir det allvar; Förbundsomgången skjuts vecka 1 eller 2. De fem bästa från respektive klass kvalificerar sig för nästa omgång.

Omgång fyra är Regionfinalen den 6 februari och från den kvalificerar sig de fem bästa i varje klass. Utöver dem så fyller man på alla klasser upp till 28 skyttar, dvs normalt tar man med de åtta bästa resultaten från alla regioner av dem som inte kvalificerade sig topp 5.

Riksfinalen kommer att arrangeras av Söraby 6-7 mars.

Skyttejacka i klass 11

Under flera år har man utfört ett experiment i rikstävlingen Skyttiaden där de yngsta skyttarna inte fått använda skyttejacka. Experimentet har bara utförts på denna enda tävling, i alla andra tävlingar har dessa skyttar fått använda skyttejacka. Det har varit ett mycket grymt experiment. När klass 11-skyttarna tvingas ta av sig skyttejackan så sjunker deras poänger drastiskt, så på årets viktigaste tävling har de skjutit som sämst. På Regionfinalen i Eskilstuna har ledare stått och tröstat besvikna, eller t.o.m. gråtande, klass11-skyttar år efter år... Idén var tydligen från Småland, där man ville att föreningarna skulle spara pengar genom att inte behöva köpa skyttejackor i de minsta storlekarna. I Småland finns det inga småvuxna klass 13-skyttar...

Inbjudan

Skribent: Kenneth Hagenstam
Epost: This is a mailto link

Stöd Bromma-Solna Skytteförening

 

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Bromma-Solna Skf genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

Postadress:
Bromma-Solna SkF - Skyttesport
Mikael Nilsson, Näckrosvägen 28, Lgh 1002
16937 Solna

Kontakt:
Tel: 0843746724
E-post: This is a mailto link

Se all info