Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Gustafsson

Grimsta Open

16 JUN 2020 06:32
Sommarvärme, lite besvärlig vind, men fina resultat - bl.a. tangerat föreningsrekord av Maggan!
  • Uppdaterad: 16 JUN 2020 06:32

I lördags arrangerades Grimsta Open för sjätte gången. 21 skyttar gjorde 23 starter, varav elva från vår förening. Det var konkurrens i alla juniorklasser utom en. Men bland ställningsskyttar och vuxna blev det en del klassammanslagningar.

Arrangörsmässigt fungerade det bra, upplevde jag. I skjuthallen gjorde Claes Norrgård en felfri insats som skjutledare. Utanför skötte Mikael Roming fikaförsäljningen (för fjärde året!) nu tillsammans med Anna Ekman. Det som inte fungerade felfritt var resultatrapporteringen. Vi använde inte kanonen och SIUS Viewer eftersom vi ville hålla de icke skjutande utomhus. Tävlingen kunde följas live via skytteonline, men resultatlistor fick jag upp alldeles för sent. Anledningen var att jag använde de nya excelmakrona och de fungerade fint, ända tills det blev något fel på skjutvallen, provskott på tävlingstavla, skott på fel tavla och en skytt som sköt två omgångar i samma csv-fil - då gick det inte alls. Till slut gick jag över till manuell resultatlista. Trots att prisbordet var billigare än tidigare år blev det mycket välfyllt tack vare prisdonationer och återbruk (Erikshjälpen).

Det var kul att vi fick med flera nya skyttar från vår förening. Tre gjorde tävlingsdebut: León Wennerholm sköt (precis som Mathilda) rem i klass 15 - jag gillar! Sebastian Cronmark har nu erövrat sin första pokal. Storasyster Ekman, Elin, hade ingen rolig tävlingsdebut med ett skott på fel tavla i första serien och sedan skruvade hon bort sig inför första serien i andra omgången.

Resultatmässigt sköts de en del mycket fina resultat, trots en besvärlig vind.

Våra mest långväga gästskyttar kom från Norrköping. Marcus Heinemark gjorde sin fjärde start i tävling och sköt dagens högsta resultat, 196 p, i första omgången. Han vann klass 17 och var bäst av alla remskyttar.

Theodor Ekstam vann klass 15 och var bäst av stödskyttarna. Näst högsta stödresultat sköt 11-åriga Jacob Hybinette! Och vår andra 11-åring, Alvin Österberg, var inte långt efter.

Det var fyra vuxna liggandeskyttar så vi slog ihop KLÖ och K65 och där visade sig att gammal är äldst när Åke Arbrink, Rosersberg, slog alla "ynglingar" i klass KLÖ.

Det var fyra anmälda ställningsskyttar i tre klasser. Vi slog ihop dem alla, vilket innebar att Margaretha Ottosson fick skjuta fulla ställningsprogrammet. Och det gick ju bra - i första omgången tangerade hon föreningsrekordet med 192 p! Som grenledare i förbundet var det en stor glädje att se Botkyrkajuniorerna Lovisa Bjare och Ninosca Olivares testa ställningsprogrammet för första gången (de sköt även liggandeprogrammet). Lovisa sköt 189 p i andra svängen! Det räckte dock bara till en andraplats för Lovisa, Maggan tog hem segern.

Nästa tävling i nationellt korthåll är Arboga Träffen (på hemmabana) lördagen den 27 juni, mer information kommer i separat artikel.

 

 Resultat

Toppbilden visar alla klassvinnare, fr.v. Jacob Hybinette (K11), Sebastian Cronmark (K9), Theodor Ekstam (K15), Åke Arbrink (KLÖ/K65), Lisa Nyström (K13), Margaretha Ottosson (K2/K3/K55) och Marcus Heinemark (K17)

Skribent: Kenneth Hagenstam
Epost: This is a mailto link

Stöd Bromma-Solna Skytteförening

 

Du som spelar på Svenska spel kan enkelt stödja Bromma-Solna Skf genom att ange oss som den förening du vill stödja. Klicka på bilden ovan och anmäl dig eller säg till i spelbutiken nästa gång du spelar.

Postadress:
Bromma-Solna SkF - Skyttesport
Mikael Nilsson, Näckrosvägen 28, Lgh 1002
16937 Solna

Kontakt:
Tel: 0843746724
E-post: This is a mailto link

Se all info